subota, 6. travnja 2019.

I poslije rata, rat !

Nepobitno je da mediji stvaraju kako su te nekada zvali "javno mijenje" Tako se stvorilo i mišljenje posebno kod mladi o pravednosti Haaškog suda. U zadnje vrijeme mediji su opet puni "vijesti" kako je neli malac iz Splita dobacivao Dariju Kordiću da ga neće slušati jer je ratni zočinac. Naime ta reakcija je polučila puno komentara, a i onaj malac (ne osuđujem njega) je reagirao na osnovu saznanja koje je dobio preko medija. Jer o Kordiću, nije učio ni u školi, a ni doma ga nisu to ulili osim, ako su ****. U krajnosti Kordić je ispaštao za tuđe grijehe, ali s ponosom i časno je odslužio kaznu. Sud nije donio presudu da mu se oduzimaju građanska prava, da ne smije javno nastupati i da više nije čovjek! Tu presudu su donijeli mediji!

Pokušajmo malo drugačije pogledati stvar, što su nam napravili hrvatski političari. Na svim suđenjima u Haagu ono si se pojavljivali kao svjedoci tužitelja, a ne obrane ????? Haaški sud je inicirala Hrvatska da se sudi agresorima (nešto kao Nürnberg naokon II. svj. rata).

No, hrvatski političari su dozvolili da lobiranja i utjecaj na rad Haaškog suda u potpunosti ispolji "srpski lobi" . I tako se Hrvatska od branitelje pretvara u agresora, te se sudi hrvatskim generalima. Ako je i bilo pojedinačnih ratnih zločina, nijedan general (to dakazuju svi dokumenti HV-a) nije zapovijedio, niti ičim odobrio bespotrebna ubojstva, posebno civila. Pače, poduzimali su sankcije prema počiniteljima, doduše nisu koristiti ratne metode i takve prekršitelje streljali na licu mjesta, nego su ih slali na sud. A gle čuda, je li za Vukovar suđen ikoji general?

Tko je suđen za razazanje, Osijeka, Vinkovaca. Sl. Broda, Karlovca, Zadra, Slunja, Petrinje, Siska, Novske, Okućana, Nove Gradiške ...... pa ako hoćemo i Varaždina i Zagreba ????

Ljudi zar vam nije jasno da Hrvatska nije po volji mnogih svjetskih moćnika. Zar smo svi zaboravili kako su 1991, Ameri dali Miloševiću 10 dana da pokori Hrvatsku?

Zar zaista svi zaboravljamo da je teritorij današnje BiH bila hrvatska, da su tamo stolovali hrvatski kraljevi i da su npr. Banja Luka i Jajce hrvatski kraljevski gradovi. To su nam pomalo kroz sve ratove otimali proglašavajući nas Hrvate genocidnima. Na kraju smo postali nacionalna manjina u svojoj zemlji. A da nije bilo HVO (po kojem pljuje Pusića), me bi nam ni taj status ostao, Hrvata u BiH ne bi bilo.

 Tako da je djelovanje Haaškog suda, po prvi puta (mislim i jedini puta) u povijesti, bilo da se sudi pobjedniku u ratu. Po prvi puta da se ne sudi agresoru, nego da agresor sudi pobjedniku, što je dokaz i što se Srbija proglasila nadležnom za suđenja djela ratnog zločina na području Hrvatske i BiH.

Kada usporedimo posljedice ratova na Balkanu devedesetih prošlog stoljeća koje je sve započela i vodila Srbija (rat sa Slovenijom, rat sa Hrvatskom, rat u BiH, rat na Kosovu) neminovno nažalost moramo priznati da je Srbija ostvarili svoje početne ciljeve, a izgleda da se uskoro i nagrađuje za to neuvjetnim prijemom u članstvo EU. Naime Srbija je po prvi puta u povijesti prešla rijeku Drinu i ima svoj teritorij na 90 km od Zagreba, stvarajući tako "mostobran" za daljnje napredovanje prema zapadu. Naizgled su Srbi ostavili Sloveniju sa strane, ali to samo naivni misle, jer bez obzira na događanja u Sloveniji, sve više Srba se vrača i/ili dolazi u Sloveniju, a sada im je Slovenija na dometu topničkog oruđa i oružja i zrakoplovstva.

Iz BiH u Sloveniju dolazi jako malo Muslimana i Hrvata, dolaze uglavnom Srbi). I samo naivnima se retorika srpskog predsjednika Vučića čini lupetanjem, jer Srbija ubrzano radi na jačanju o osposobljavanju svojih Oružanih snaga, pod opravdanjem "hrvatske prijetnje", a Hrvatska nikada nije napadala Srbiju, niti ratovala na njezinoj teritoriji.

Dok se hrvatski političari bore za fotelje, zanemarujući narod i državu, Srbija vrlo sofisticirano gradi temelje za neka buduća širenja na zapad. Teško je to gledati, ali hrvatski političari su donijeli takve zakone da je narod potpuno isključen iz upravljanja državom i bez ikakvog utjecaja na stvaranje hrvatske unutarnje i vanjske politike. Upravljanje Hrvatskom preuzeli su klanovi, a sve više povezani obiteljskim vezama.

 To su činjenice i u Hrvatskoj se ruši teza da je Povijest učiteljica života !