nedjelja, 4. kolovoza 2019.

Poltičari se zaigrali brojkama

Gledao sam emisiju na HRT-u, i nije mi jasno kako se pusti u javnost takva protuhrvatska propaganda. Očigledno i Romima i Srbima smeta Hrvatska (bar njihovim političkim predstavnicima), a i jednima i drugima je Hrvatska zemlja snova (El Dorado). Nigdje u svijetu Romi nemaju toliko povlastica kao u Hrvatskoj, a Srbi u Srbiji su stoljeće iza Srba u Hrvatskoj (br. srpska djeca u Vukovaru idu u odvojene razrede gdje od malih nogu uče mrziti Hrvate).

Ne sporim progon Roma, posebno za vrijeme II. svj. rata. I NDH je nametnut pod ucjenom rasni zakon i na žalost iako se opirala tome, bila je prisiljena provoditi ga. No ubijanja Roma o kakvima je pričao Kajtazi i onaj glavni lik u HRT emisiji, nisu rađena, niti su Hrvati takav narod. Metode koje su opisivane u emisiji su se mogle vidjeti ne tako davno na Ovčar i u Srebrenici s vrlo jasnim
potpisnikom.

Po proboju Solunksog fronta u I. svj. ratu, Srbi su iste metode koristili u Bugarskoj, koja je čak morala zatražiti zaštitu međunarodne zajednice zbog masakriranja ratnih zarobljenika i civila od strane Srba (Četnika).

Hrvati nikada u povijesti nisu radili takve krvave, životinjske egzekucije, a posebno ne prema ratnim zarobljenicima i zatvorenicima (logorašima). Ima jako puno primjera iz povijesti, a i iz Domovinskog rata, gdje su hrvatski vojnici ginuli spašavajući ranjene neprijateljske vojnike. Slušam tog glavnog glumca na HRT emisiji, kad je govorio o ubijanjima Roma u Uštici, kao da je citirao Vučića. Kaže kako su izgladnjivani, kako su Romkinje bile seksualno roblje, kako su masovno likvidirani, nekakvim specijalnim alatima, ali da nema grobova, ne zna se gdje su leševi, .... itd, itd, vrlo poznata retorika zar ne? Kaže "nitko nije preživio i nije se vodila dokumentacija o tome", pa kako se onda zna koliko je bilo Roma u logoru i koliko ih je i kako "ubijeno" ?????

Neosporno je i postoje dokumenti, da je NDH s vremena na vrijeme pod prijetnjama iz Njemačke da ne provodi rasni zakon, a koji je morala prihvatiti da bi imala pravo na naoružano vojsku, napravila racije, te Rome i Židove koje su "uspjeli" uhvatiti deportirala preko Zemuna ili direktno za Njemačku. Iako je neprimjereno ocjenjivati ratna događanja iz II. svj. rata po današnjim kriterijima, ali npr. "Koncentracijske logore" su imale sve države (vojske) zaraćenih strana. Pa su tako Ameri, poslije napada Japanaca na Pearl Harbor, sve Japance u Americi pohapsili i zatvorili u konc. logor. A sada ispada da je jedino NDH ima koncentracijske logore. Toga ima i danas, često se čuju priče o Guantanamou, i to je opravdano, naravno jer nije u NDH ili Hrvatskoj.

Zar nije vrijeme da političare svih boja konačno isključimo iz političkih komemoracija, koje koriste za svoju političku promidžbu. Narod zna istinu, zašto nas se pokušava uvjeravati u nešto što služi za raspirivanje mržnje? A da u tome uspijevaju primjer je Međimurje. U Međimurju spomeniti Ustaše i svi će se zgražavati, spomenite Partizane i svi će pljeskati, a ni jednih ni drugih u Međimurju za vrijeme II. svj. rata nije bilo. Međimurje je bilo pod okupacijom Mađarske, pa je o Ustašama glupo i govoriti, a Partizani su izjavama još živućih pripadnika Kalničkog odreda, došli u Međimurje kad su se Rusi u Bugari koji su oslobodili Međimurje i otišli dalje prema Njemačkoj, pojavili u Međimurju da uspostave "narodnu vlast" i naravno predsjednik NOO u mojoj Općini je bio Srbin, iako tada u Općini nije bili nijednog Srbina.

Međimurje nije bilo u NDH za vrijeme II. svjetskog rata, ali to ne smeta "ekipi" da Međimurce naziva Ustašama, pače, nedavno mi je jedan Rom rekao da sam Mađar, pa sad ne znam što sam ;). Dragovoljac sam i branitelj iz Domovinskog rata, za Srbe sam Ustaša, za Rome sam Mađar, a hrvatski političari šute i čekaju hoću li gdje istaknuti hrvatski grb s prvim bijelim poljem, te očekuju moj glas na izborima :(.

Činjenica je da su i Mađari deportirali Rome u Njemačku. Moj djed je u skloništu ispod sjenika skrivao cijele obitelji Roma iz Trnovca (Međimurci znaju gdje je to), da bi ja danas za neke Rome dotepence ja bio Mađar :). Nikada se nitko od tih Roma kasnije nije došao zahvaliti mom djedu !!!!

Pitam se do kad će se takvo ponašanje telerirati u Hrvatskoj? Neka Kajtazi i ekipa odu u Njemačku i drže mitinge s pričom koja nema uporište u dokumentiranim činjenicama.

Jasno, retorika je "ako je i jedan Rom nedužan ubijen, puno je i nedopustivo", to sam čuo i nedavno kao obrazloženje za Jasenovac "ako je i jedan Srbin ubijen u Jasenovcu, puno je i treba osuditi". Pustimo te floskule, naravno da ljudski život nema cijene, ali sasvim je druga percepcija kad se npr. umjesto brojke 1.600, izreče brojka 16.000 , kad se umjesto brojke od 16.000 izreče brojka od 600.000, zar ne ? Te igre s brojkama (užasno) su samo instrument političarima predstavnicima Roma i Srba da izvlače novac iz državnog proračuna Republike Hrvatske, koji pune hrvatski porezni obveznici, jer "ako ne date, povećati ćemo broj žrtava za jedno 100.000".

Međunarodni dan sjećanja na romske žrtve holokausta obilježava se 02. kolovoza kao dan sjećanja na 2897 ubijenih Roma u koncentracijskom logoru Auschwitz, a prema "ekipi" samo u Uštici ih je ubijeno preko 16.000 ????????

Hrvatski političari šute o tome, i ne samo da šute nego se ne usude reći tim ratnim huškačima, DOSTA!

Ali dokle će opet Hrvatska šutjeti ? Sve ima svoje granice strpljenja !

Zar je slučajno da se ta retorika intenzivira upravo ovih najsvetijih dana Repubike Hrvatske?