nedjelja, 27. rujna 2020.

Srbija se priprema za pokretanje novih ratova

Zašto se ne želi vidjeti kuda Vučić vodi Srbiju? Sa stalnom "brigom" za Srbe izvan Srbije što mu je izgovor za naoružavanje Srbije te stvaranje "sjeverno korejskog" javnog mišljenja u Srbiji "da ih ceo svet mrzi, samo ih vožd može spasiti" i spremni su život dati za "voljenog vođu", jasno je da Vučić na marginama Korona krize priprema Srbiju za pokretanje novih ratova.

Pametan uči na tuđim greškama, a budala na svojim, doduše Vučić nije ni jedno do toga. Slično se ponašala Njemačka kao poražena u I. svjetskom ratu, te je Hitler uspio homogenizirati masu na priči o "ispravljanju nepravde", a na krilima velike recesije. Slično je Milošević homogenizirao srpski korpus, na krilima recesije 80-tih, gdje je uspio uvjeriti Srbe da su za njihovo siromaštvo i neimaštinu krivi Hrvati, Muslimani i Albanci. Miloševića su urazumili NATO bombardiranja, koja je danas pokušavanju prikazati kako da su bila bez učinka. No Srbija je prihvatila mir bez ostvarenja ratnih i političkih ciljeva ? Sve je jasno, a ostao su srpski mitovi.

Sada kada Srbija stenje pod lokalnom ekonomskom krizom, koja se svakodnevno pretvara na svjetsku recesiju koju Korona kriza samo ubrzava inače je bila neminovnost, Vučić kao da je Hitlerov učenik, jača vojnu industriju i naoružava narod (Srbiju).

I vrapcima na grani je jasno da teritorijalne pretenzije na Srbiju nema nijedan država, a posebno ne susjedne države.

Priča kako će se "Srbija braniti" postaje smiješna, koga će to Vučić uvjeriti da mu treba 20 aviona bombardera "da se brani"? Nabavlja masu protuzračne obrane s kojom će se braniti od 2 hrvatska MIG-21 koji smiju letjeti još 6 mjeseci. Očigledno je da Vučić želi zaplašiti NATO i odvratiti od intervencije kada Srbija krene na Kosovo i Crnu Goru, a ako se stvore uvjeti i šire. Ali se Vučić jako zaigrao i ako krene u svoj suludi plan, od Srbije će ostati "Beogradski pašaluk". 

Vučić ignorira da su Srbiju 1995. spasili Ameri, koji su zaprijetili Tuđmanu da će bombardirati Zagreb ako HV uđe u Banja Luku. Zato smo i "popušili" u VRO "Una", jer se HV nakon krvavih i teških borbi uspjela uspostaviti mostobran preko Save i Une i dalje je trebala biti vojna rutina. No, došla je zapovijed "nazad", to i danas boli učesnike VRO "Una", ali bilo nam je jasno da su nam životi građana Zagreba važniji od bilo koje ratnog cilja.

Vučić uvjerava svijet kako mu prijeti opasnost od napada od stane Hrvatske, jer evo "Ustaše su se povampirile u Hrvatskoj se ponovo javlja ustaška zmija". I EU, pa i svijet je založio da "smiri Ustaše" i natjerao nas na kako je to sada popularno reći "pomirbu" kao da smo mi sami sebe napali. I dok EU prijeti Hrvatskoj da ne smije blokirati ulazak Srbije u EU, Srbija se sprema za veliki rat na prostoru Crne Gore i Kosova, naravno opet ne na teritoriju Srbije.

No, Vučić zaboravlja da NATO mora štiti svoje članice, te da neminovno kada krene u te ratove da će se rat prenijeti na teritorij Srbije. Nema ni teoretske šanse da zauzme tuđi teritorij, a veliko je pitanje hoće li se u takvim novim uvjetima može održati i "Republika Srpska".